MKF Patrice Pelser 51.mobiel
Agile coaching

Teamresultaat met een glimlach

Agile coaching

Wat agile coaching kan betekenen

Agile werken is een prachtig middel om als organisatie efficiënter, effectiever en leuker samen te werken. Daarbij kan snel op veranderingen in de buitenwereld worden ingespeeld. Door middel van coaching, mentoring, teaching en advisering begeleid ik (leiderschaps)teams bij de gewenste agile-ontwikkeling en -verandering.

De inzet van agile-tools en rituelen biedt teams de mogelijkheid om beter en transparanter samen te werken. Om dit voor elkaar te krijgen, is het soms nodig om het agile leiderschap te versterken. Ik help de leads inzien wat het team nodig heeft om te groeien en te presteren. Zo bouwen we samen aan de duurzame ontwikkeling van teams.

Expertise

Wat ik voor je kan doen

Met mijn expertise als teamcoach ondersteun ik agile-(leiderschaps)teams bij de agile way of working en in het ontwikkelen van een agile-mindset, -gedrag en eigenaarschap. Vertrouwen krijgen en geven zijn hiervoor essentieel. Ik heb werkervaring met teams op alle organisatieniveaus binnen verschillende branches. Ik ga altijd doelgericht, optimistisch en in gezamenlijkheid te werk.

Je kunt me inschakelen voor meerdere dagen per week als freelance agile coach, voor een losse workshop met het team of voor 1-op-1-coaching. Mogelijke opdrachten zijn:

  • Adviseren, implementeren en begeleiden van (complexe) agile-verandertrajecten. 
  • Het uitdragen van de agile way of work naar het leiderschap en de afdeling. 
  • Het ontwikkelen van high performing (leadership)teams die een bijdragen leveren aan tribe purpose en de gezamenlijke doelstelling.
  • Het stimuleren van effectieve samenwerkingen door interactie, patronen & dynamieken inzichtelijk te maken, eigenaarschap & reflectie te stimuleren.
  • Nieuwe vormen van leiderschap implementeren en coachen (ook 1-op-1).
  • Ontwikkelen van de agile way of working-trainingen en deze ook geven.
  • Ontwikkelen van initiatieven om lerend vermogen (Continuous improvement) van teams te vergroten. 
  • Sparringpartner & vraagbaak voor collega’s op verschillende niveaus.

Freelance agile coach

Een opdracht waar naast het efficiënt en effectief maken van het agile werken ook oog en ruimte is voor het coachen op agile mindset & gedrag? Daar krijg ik energie van! Als freelance agile coach ben ik zo’n 3 tot 4 dagen per week voor jouw organisatie beschikbaar om het team zo optimaal mogelijk te begeleiden.

Losse agile teamworkshops

Waar kun je beter leren dan in je eigen omgeving met haar eigen dynamiek? Ik kom langs voor workshops gericht op agile werken, de agile mindset, of bijvoorbeeld samenwerking in teams. Benieuwd wat bij jouw organisatie en team past? Vooraf stemmen we samen af en maken we een programma op maat. Alles voor het hoogste rendement.

1-op-1-coaching

Wil je als lead, scrum master of product owner meer uit je agile-team én uit jezelf halen? In individuele coachingsessies begeleid ik je om de agile mindset & gedrag uit te dragen of om bijvoorbeeld eigenaarschap in het team te krijgen. Ik kijk met je mee en samen reflecteren we op je aanpak en werkwijze.