MKF Patrice Pelser 73.mobiel
Typisch Patrice 

optimistisch | energiek | verbindend | maakt het onbespreekbare bespreekbaar | resultaatgericht | pragmatisch

patrice pelser

Hoe ik te werk ga

Al sinds 1996 werk ik in en met (agile) teams. Het liefst doe ik dat in het hier en nu, met situaties zoals ze zich aandienen en met dat wat er al is. Ik kan goed dealen met gedoe en conflicten, blijf rustig en scherp. Binnen no time heb ik de kern op tafel. Mijn interventies zijn kort en krachtig; geen ellenlange praatsessies, maar recht op het doel af. Ik sta naast het team om de (agile) teamontwikkeling te ondersteunen. Voor een blijvend resultaat.

Mijn aanpak is altijd afgestemd op wat het team nodig heeft. Daarbij pak ik afwisselend onderstaande rollen op:

 • Facilitator/ trainer: het team op hun specifieke thema(’s) te laten leren met oefeningen.
 • Teamcoach: inzichten geven door interventies in het moment en concreet gedrag te spiegelen. Soms kan dit confronterend zijn.
 • Modelling: het voordoen van bepaald gedrag. Denk aan het begeleiden van een bepaalde sessie waarin je het eigenaarschap van het team wil bevorderen. Dit kan zowel een agile-sessie als een reguliere vergadering zijn.
 • Mentor: het begeleiden/coachen van specifieke teamleden/managers op de achtergrond, waardoor ze hun rol in het team verder kunnen versterken.
Mijn ervaring

Wat ik mee breng

opTEAMus coaching is ontstaan nadat ik jarenlang als teammanager en agile coach met teams op verschillende niveaus heb gewerkt. Het is mooi om de dynamiek binnen een team te zien. En hoe je die kunt veranderen. Na een aantal fijne jaren bij ING kies ik nu mijn eigen pad en zet mijn expertise in op teamcoaching en agile coaching.

Mijn fascinatie voor (groeps)gedrag is tijdens mijn middelbare schooltijd ontstaan. Waarom kan ik in de ene werkgroep mezelf makkelijk uitspreken en samenwerken? En waarom lukt het me in de andere werkgroep veel minder en ga ik met hoofdpijn naar huis? Mijn studiekeuze voor Psychologie en Communicatiewetenschap was dan ook snel gemaakt.

Gedurende mijn werkende leven, onder meer als agile coach (sinds 2016), ben ik me nog meer gaan verdiepen in teamdynamiek. Want wat maakt een team nou een topteam? En wat laat je als bedrijf liggen als een team niet lekker loopt? Bedenk wat een geld en energie dat kost: boosheid en frustratie, negativiteit en domweg resultaten die niet worden gehaald omdat de tijd en energie in andere zaken gaat zitten. Diverse opleidingen hebben mij de theoretische kennis geboden om mijn jarenlange ervaring te onderbouwen.

Agile-certificeringen

 • Certified SAFe® 5 agilist, Xebia
 • Professional Scrum Master (PSM 1), Prowareness

Teamcoach- opleidingen en certificeringen

 • Interveniëren met Impact, Tachles
 • DISC & drijfveren gecertificeerd, Talent First
 • Systemisch adviseren & teamcoaching, Hellinger instituut
 • Leergang Teamcoaching, School voor Coaching (Stir! Geregistreerd)
 • Communicatiewetenschap UVA
Patrice pelser

Waaraan ik mijn vrije tijd besteed

Naast agile coach en teamcoach ben ik moeder van 2 leuke studerende dochters die op zichzelf wonen. Samen met mijn man woon ik in Amsterdam waar we ons hart ophalen met alles wat de stad te bieden heeft. Ik kijk uit naar de tenniscompetitie-maanden en in de zomer duik ik graag voor ons huis het water in.