Agile: individuele trajecten

1-op-1-coaching

Agile individuele trajecten

De onderstaande individuele coachingstrajecten zijn gericht op teamontwikkeling binnen agile-teams en kunnen ook online plaatsvinden.

 • Leiderschapsontwikkeling voor agile leads
  Dit traject richt zich op de coaching van agile leads die zich willen ontwikkelen in agile leadership met bijpassende mindset en gedrag. Mijn ervaring is dat veel nieuwe agile-leiders hier moeite mee hebben. Dat is ook niet vreemd. Nieuw gedrag aanleren kost tijd. Bovendien word je als lead niet direct aangesproken op je gedrag waardoor je vaak geen idee hebt.
 • Individuele coaching product owners (PO)
  Dit traject richt zich specifiek op de coaching van PO’s omdat ik regelmatig zie dat de PO keihard aan het werk is en de gaten vult die het team laat liggen. De PO voelt zich enorm verantwoordelijk om de stories op de backlog af te krijgen. De coaching richt zich op: hoe krijg je het eigenaarschap in de rest van het team? Ook thema’s als prioritering kunnen aan bod komen. Vertel maar waar je tegenaan loopt en je gaat er (samen met mij) mee aan de slag.

 • Individuele coaching scrum masters
  Dit traject richt zich specifiek op scrum masters. Herken je thema’s als: waarom pakt het team geen eigenaarschap of waarom is iedereen altijd te laat tijdens de refinement? Geef aan op welke thema’s je ontwikkelstappen wilt maken en we bespreken samen hoe je dit kunt aanpakken om bijvoorbeeld de velocity verder te verhogen.

Gemiddeld genomen is de tijdsinvestering van deze trajecten 6,5 uur:

 • 3x 1 uur 1-op-1-coaching (incl. intake)
 • 2x 1 uur waarin ik meekijk tijdens een van jouw meetings. We bespreken de meeting kort voor (15 min). Achteraf nemen we een half uur de tijd om te reflecteren.

Geïnteresseerd?